s
فهرست عناوین

مهاجرت به آلمان

618
مهاجرت به آلمان

مهاجرت به آلمان یکی از تصمیمات مهم و هیجان انگیز زندگی شماست؛ پس باید قبل از آن از مقررات و شرایط این کشور اطلاعات کافی را داشته باشید. به صورت کلی، مهاجرت برای کار، تحصیل یا هر دلیل شخصی دیگری یک شروع تازه برای هرفرد است و چالش‌های خودش را به همراه دارد که مهم‌ترین آن انتخاب کشور مقصد است. آلمان یکی از قدرتمندترین کشورهای اتحادیه اروپاست که به دلیل داشتن اقتصاد قوی، بازار کار پویا، سیستم بهداشت و درمان پیشرفته، فرهنگ و تاریخ غنی، سیستم آموزشی کارآمد و تحصیل مقرون به صرفه از مهاجرپذیرترین کشورها به شمار می‌رود. طبق آمار سال گذشته (2024) به صورت میانگین هرماه حدودا 1500 ایرانی وارد خاک آلمان شده‌اند. پس می‌توان آلمان را پرطرفدارترین مقصد ایرانیان در اروپا دانست. به صورت کلی، در حال حاضر بیش از 300 هزار ایرانی در آلمان زندگی می‌کنند. مخصصوصا در شهر هامبورگ که بیشترین جمعیت ایرانی (بین 100 تا 200 هزار نفر) را دارد.

بر اساس آمار سال 2020، آلمان پس از ایالات متحده دومین مقصد محبوب مهاجران در سراسر جهان است. در سال‌های اخیر جعمیت آلمان رو به پیریست و به نیروی کار جوان نیاز دارد، به همین علت به تازگی شرایط مهاجرت و شهروندی آلمان آسان‌تر از قبل شده است. پس بهتر است هرچه سریع‌تر تصمیم خود را برای مهاجرت بگیرید و از این فرصت استثنایی استفاده کنید. در این مقاله سعی کردیم راه‌ها و روش‌های و چگونگی مهاجرت به آلمان را بررسی کنیم.


بنر مشاوره
 

 چرا آلمان؟

همانطور که گفتیم کشور آلمان در دهه اخیر با استقبال بینظیری از مهاجرت مواجه شد. اما دلیل این حجم از محبوبیت چه بود؟ موارد زیادی می‌توانند در جذب مهاجر توسط یک کشور موثر باشند. مثل جغرافیا و آب و هوا، اقتصاد، فرصت پیشرفت، فرهنگ و غیره. آلمان کشوری تاریخی در اروپای غربی-مرکزیست و جغرافیای بینظری دارد. آب و هوای آن معمولا معتدل یا سرد بوده و با طبیعت استثنائی خود هر ساله توریست‌های بسیاری را جذب خود می‌کند. اما از زیبایی‌ها، تاریخ غنی و معماری بینظیر این کشور که بگذریم، اقتصاد، بازار کار، فرصت‌های شغلی، امکان تحصیل رایگان، موقعیت پیشرفت، سیستم درمان و بیمه فوق العاده باعث شده‌‍اند آلمان یک مقصد مهاجرتی خوب برای افرادی باشد که به دنبال مقصدی بهتر برای زندگی هستند.
 

برای مهاجرت به آلمان از کجا شروع کنم؟

در ابتدا برای مهاجرت به آلمان باید اطلاعات کاملی در مورد پروسه کاری داشته باشید. دانش و آگاهی مهم‌ترین ابزار شما در مسیر مهاجرت هستند. شما می‌توانید به منظور کسب اطلاعات و آگاهی بیشت نسبت به مسیر مهاجرت، از یک مشاور مهاجرت به آلمان و شرکت مهاجرتی قابل اعتماد، متخصص و به روز در فرآیند مهاجرت و قوانین و مقررات آلمان کمک بگیرید؛ این کار می‌تواند در زمان شما صرفه‌جویی کرده و از ناامیدی شما در این مسیر جلوگیری کند. تسلط به زبان آلمانی و در صورت لزوم به زبان انگلیسی، ترجمه کلیه مدارک تحصیلی و کاری، مصاحبه، گرفتن قرارداد و وقت سفارت، گرفتن ویزا و تهیه بلیط هواپیما از مراحل بعدی مهاجرت به آلمان هستند. ما به جهت آشنایی بیشتر شما با پروسه مهاجرت، یک نقشه راه کامل برای سه روش مهاجرت تحصیلی، مهاجرت کاری و مهاجرت به آلمان از طریق آوسبیلدونگ به آلمان ترسیم کرده و تمامی اطلاعات مورد نیاز شما را در این نقشه گنجانده‌ایم. همچنین، با ارائه کامل‌ترین خدمات و منتورینگ وکیل مهاجرت به آلمان، در تلاشیم بهترین تجربه را برای شما رقم بزنیم.
 

 ویزاهای ویزالانر

 

راه های مهاجرت به آلمان

به طور کلی روش های مهاجرت به آلمان متنوع هستند؛ از جمله مهاجرت از طریق آوسبیلدونگ، کار، تحصیل، ازدواج، سرمایه گذاری. شرایط شما تعیین می‌کند که کدام راه برای  شما راحت‌ترین راه مهاجرت به آلمان است. به عنوان مثال ممکن است سن ‌شما برای مهاجرت‌های تحصیلی، کاری و آوسبیلدونگ بالا باشد اما می‌توانید از راه سرمایه گذاری اقدام کنید. در ادامه تمامی این روش‌ها به همراه شرایطشان را بررسی می‌کنیم.


مهاجرت به آلمان از طریق آوسبیلدونگ

آوسبیلدونگ یکی از پرطرفدارترین روش‌ های مهاجرت به آلمان است. آوسبیلدونگ آلمان یا همان کارآموزی فرصتیست که از سمت کارفرماها یا بعضی کمپانی‌های آلمانی به افراد داده می‌شود تا به عنوان کارآموز در یک شرکت مشغول به کار شوند. دوره آوسبیلدونگ ترکیبی از آموزش تئوری و عملیست که معمولا دو و نیم الی سه سال طول می‌کشد؛ همچنین، با شرکت در اکثر این دوره‌ها شما ماهانه حقوق کافی دریافت می‌کنید و اگر حقوق شما از حد مشخصی بالاتر باشد (حداقل 927 یورو ماهانه) نیازی به ارائه تمکن مالی ندارید. در حال حاضر بیش از 300 رشته مختلف آوسبیلدونگ در آلمان ارائه می‌شود.
شرایط کلی پذیرش در دوره‌های آوسبیلدونگ به شرح زیر است:

  • ارائه مدرک دیپلم
  • مدرک زبان آلمانی سطح B2
  • ارائه گواهی سابقه کار مرتبط یا مدارک شرکت در دوره‌های مرتبط


همچنین شما با گذراندن دوره‌های مرتبط با آوسبیلدونگ مدنظرتان و دریافت مدرک معتبر می‌توانید شانس خود را برای پذیرش و دریافت ویزا افزایش دهید. شرایط ذکر شده در جدول بالا به صورت کلی است و این شرایط می‌تواند متغیر باشد. به همین منظور می‌توانید برای بررسی دقیق شرایطتان توسط مشاورین مجموعه می‌توانید از طرح مشاوره رایگان مهاجرت به آلمان در مجموعه ویزالانر استفاده کنید.


چرا آوسبیلدونگ

مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل

درصد بالایی از مردم از این مسئله آگاه نیستند؛ اما تحصیل در  آلمان تقریبا رایگان است. به همین دلیل دانشجویان زیادی مایل هستند به این کشور مهاجرت کنند. شما برای تحصیل در دانشگاه‌های آلمان هزینه بسیار کمی می‌پردازید؛ البته همین هزینه ناچیز برای خدمات رفاهی شما از جمله بلیط حمل و نقل، اتحادیه دانشجویی و غیره پرداخت می‌شود. کشور آلمان بسیار دانشجوپذیر بوده و برای دانشجویان هم مقصدی پرطرفدار است؛ زیرا هزینه زندگی و تحصیل در این کشور پایین بوده و دانشگاه‌های معتبری در سطح جهانی دارد. همچنین، دانشجویان با اخذ ویزای تحصیلی این کشور می‌توانند در نهایت امکان اخذ اقامت دائم و شهروندی آلمان را داشته باشند.
شما بر اساس شرایطتان می‌توانید در مقاطع کالج، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در آلمان تحصیل کنید. البته جهت اپلای برای دانشگاه‌های آلمان نیاز به مدارک مشخص و مدرک زبان (آلمانی یا انگلیسی بر اساس دانشگاه و رشته تحصیلی) دارید. بعد از گرفتن نامه پذیرش از یک دانشگاه با داشتن پاسپورت، تمکن مالی، گواهی بیمه سلامت و انگیزه‌نامه می‌توانید برای اخذ ویزای تحصیلی اقدام کنید.
در جدول زیر شرایط مهاجرت تحصیلی را مشاهده می‌کنید:

 
شرایط مهاجرت تحصیلی به آلمان

شرایط ذکر شده در جدول بالا کاملاً کلیست و می‌تواند بر حسب شرایط شما متغیر باشد، به همین منظور شما می‌توانید با استفاده کردن از طرح مشاوره رایگان ما از مشاورین مجموعه کمک بگیرید.
 

مهاجرت به آلمان از طریق کار

آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان در رابطه با معضل کمبود نیرو در آلمان گفت آلمان هر ساله با کمبود دست کم 400 هزار نیروی متخصص مواجه است. به همین دلیل اینن کشور تصمیم دارد با سیاست‌گذاری‌های مناسب جذب نیروی خارجی و اعطای ویزای کاری به آنان شرایط را راحت‌تر از قبل کند. به همین علت، مهاجرت کاری یکی از محبوب‌ترین روش‌های مهاجرت به آلمان محسوب می‌شود. برای مهاجرت کاری به آلمان چند نوع ویزا وجود دارد؛ از جمله ویزای کاری، جست و جوی کار، کارت ICT، ویزای AU pair، و ویزای خوداشتغالی.

در ویزای کاری جاب آفر شما با پیدا کردن یک کارفرما و بستن قرارداد با ایشان می‌توانید برای درخواست ویزا اقدام کنید. اما ویزای جست و جوی کار برای افرادی مناسب است که پیشنهاد شغلی ندارد و می‌خواهند از فرصت شش ماهه‌ای برای پیدا کردن شغل استفاده کنند. توجه داشته باشید که این نوع ویزا فعلا در سفارت آلمان در ایران صادر نمی‌شود. از طرف دیگر، با اخذ ویزای ICT می‌توانید از انتقال درون شرکتی استفاده کنید و به آلمان بروید؛ البته این مورد در صورتی قابل اجراست که محل کار شما در ایران، شعبه‌ای در آلمان نیز داشته باشد. ویزای AU pair برای کسانی مناسب است که می‌خواهند با یک خانواده میزبان در آلمان زندگی و کار کنند. اما اگر شما سرمایه و ایده تجاری دارید ما ویزای خوداشتغالی و فریلنسری را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

 
کمبود نیرو در آلمان

مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه گذاری

آلمان یکی از بزرگترین اقتصادهای جهان و برترین اقتصاد اروپا است به علاوه این کشور کیفیت زندگی بالا، مسیر شهروندی راحت تری نسبت به سایر کشورها دارد. بنابراین این کشور یکی از بهترین کشورهایی است که شما می‌توانید برای سرمایه‌گذاری در آنجا اقدام کنید. از مزایای این نوع مهاجرت این است که شما میتوانید همسر و فرزندان زیر 18 سال خود را نیز به آلمان ببرید.
برای اخذ ویزای سرمایه گذاری باید یک کسب و کار واجد شرایط را در این کشور راه اندازی کنید به طوری که به اقتصاد آلمان کمک کند مانند استخدام حداقل پنج نفر، و پس از سه سال در صورت واجد شرایط باشید می‌توانید اقامت دائم را دریافت کنید.

 
دانشگاه‌های برتر آلمان

مهاجرت به آلمان از طریق ویزای پیوست

اخذ ویزای پیوست یکی از رایج‌ترین روش‌های مهاجرت به کشور آلمان بوده و به عنوان راحت ترین راه مهاجرت به آلمان شناخته می‌شود. چون احتیاج به مدارک تحصیلی و سوابق شغلی ندارد. به این صورت که اگر پارتنر شما اقامت کشور آلمان را دارد، شما نیز می‌توانید با اخذ ویزای پیوست همسر خود به ایشان ملحق شده و به آلمان مهاجرت کنید. اما در نظر داشته باشید که مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج نیز همچون هر روش دیگری نیازمند شرایط خاص و مدارک مرتبط دارید. البته برخی مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج را راحت‌ ترین راه مهاجرت به آلمان می‌دانند. اما برای اخذ ویزای پیوست، حتما نسبت به اخذ مدرک زبان آلمانی A1 (سطح مبتدی) اقدام کنید. شناسنامه و سند ازدواجتان نیز باید حتما ترجمه شود.

مزایای مهاجرت به آلمان

تحصیل رایگان: تمامی مراکز آموزشی دولتی در آلمان شهریه ندارند و رایگان هستند و تنها هزینه ای بسیار کم در حدود 300 تا 400 در هر ترم ممکن است دریافت کنند که این هزینه هم جهت ارائه خدماتی نظیر حمل و نقل دانشجویان و بخی خدمات درمانی است.
 امنیت شغلی: آلمان به دلیل پیری جمعیت، کاهش نرخ تولد و افزایش امید به زندگی با چالش کمبود نیروی کار مواجه است. این امر به ویژه در صنایع تخصصی مانند مهندسی، فناوری اطلاعات و پزشکی نمود پیدا می‌کند. همچنین، تغییرات در ساختار اقتصادی و نیاز به رقابت‌پذیری جهانی، کشور را به جذب نیروی کار از خارج سوق داده است. مهاجران به ویژه در مشاغل کم‌متقاضی مشغول می‌شوند و این امر به پایداری اقتصادی و رشد صنعتی کشور کمک می‌کند. در مجموع، جذب نیروی کار خارجی برای رفع کمبودها و حفظ رشد اقتصادی آلمان ضروری است.
استاندارد بالای زندگی: اقتصاد پایدار، نرخ بیکاری پایین و امنیت شغلی بالا ،تحصیل رایگان، سیستم بهداشت پیشرفته، امنیت اجتماعی قوی و تعادل کار و زندگی از مزایای اصلی زندگی در آلمان هستند. همچنین سیستم حمل‌ونقل عمومی کارآمد، شهرهای مدرن، طبیعت زیبا و فرهنگ حفاظت از محیط زیست و حمایت های دولت از شهروندان از محیط زیست نیز کیفیت زندگی در این این کشور را افزایش داده و آن را به مقصدی ایده‌آل برای کار و زندگی تبدیل کرده است.
دریافت بیمه بیکاری: بیمه بیکاری در آلمان (Arbeitslosengeld) یک حمایت مالی دولتی است که به افراد شاغلی که شغل خود را از دست می‌دهند، پرداخت می‌شود. این بیمه تحت نظارت آژانس کار فدرال آلمان (Bundesagentur für Arbeit) قرار دارد و هدف آن تأمین هزینه‌های زندگی تا زمان یافتن شغل جدید است.

شرایط دریافت بیمه بیکاری

فرد باید در ۱۲ ماه گذشته حداقل ۱۲ ماه بیمه تأمین اجتماعی پرداخت کرده باشد.
فرد باید به‌طور فعال به دنبال کار باشد و در آژانس کار آلمان ثبت‌نام کند.
دلیل بیکاری نباید ناشی از استعفای داوطلبانه بدون دلیل موجه باشد.

میزان پرداختی:

۶۰٪ از آخرین حقوق خالص (اگر فرزند نداشته باشید)
۶۷٪ از آخرین حقوق خالص (اگر فرزند داشته باشید)
مدت پرداخت: ۶ تا ۱۲ ماه بسته به سابقه کاری

  • اگر فرد به‌طور داوطلبانه استعفا دهد، ممکن است تا ۳ ماه از دریافت بیمه بیکاری محروم شود.
  • بعد از پایان مدت بیمه بیکاری، اگر فرد همچنان بیکار باشد، می‌تواند درخواست کمک‌هزینه بیکاری نوع ۲ (Hartz IV) کند که یک حمایت مالی حداقلی برای تأمین نیازهای اساسی است.

معایب مهاجرت به آلمان

همانطور که در بالا اشاره کردیم آلمان یکی بهترین و پرطرفدارترین مقاصد برای مهاجرت محسوب میشود درکنار تمام مزایایی که این کشور دارد، چالش ها و معایبی هم دارد که در این قسمت بطور جامع به آنها پرداختیم.

موانع زبانی: در آلمان اگرچه امکان تحصیلی به زبان انگلیسی در مقاطع ارشد و دکتری وجود دارد اما بدون داشتن دانش زبان آلمانی گذران زندگی و پیدا کردن شغل در این کشور بشدت سخت خواهد بود. بطور کلی با وجود اینکه اکثر آلمانی ها به زبان انگلیسی آشنایی دارند اما در بیشتر مواقع ترجیح میدهند به زبان خودشان ارتباط برقرار کنند.
بروکراسی: بروکراسی آلمان به پیچیدگی و سخت‌گیری شهرت دارد. از ثبت آدرس گرفته تا انجام مراحل ویزا، حجم بالای مدارک اداری می‌تواند طاقت‌فرسا باشد.
خلق و خوی آلمان ها: برقراری روابط اجتماعی در آلمان می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. آلمانی‌ها معمولاً بین کار و زندگی شخصی تفکیک زیادی قائل هستند، که این موضوع دوستی در محیط کار را دشوار می‌کند.
مالیات بالا: سیستم مالیاتی آلمان تصاعدی است؛ یعنی افراد با درآمد بالاتر، مالیات بیشتری می‌پردازند. این مالیات‌ها برای برای خدمت رسانی به شهروندان و تعادل در طبقات اجتماعی استفاده میشود با اینحال این موضوع ممکن است موجب فشار اقتصادی شود.

هزینه مهاجرت به آلمان

مهاجرت به آلمان هزینه‌های مختلفی دارد که می‌توان آن‌ها را به چند دسته هزینه‌های قبل از اخذ ویزا، هزینه‌های سفر و هزینه‌های اولیه زندگی در آلمان تقسیم کرد. قبل از هر چیز در نظر داشته باشید که هزینه هر روش مهاجرتی به آلمان متفاوت است. به صورت کلی، هزینه‌های قبل از اخذ ویزا شامل آزادسازی مدارک و ترجمه آن‌ها، بیمه درمانی، دوره زبان و آزمون زبان، هزینه درخواست ویزا و سفارت و درصورت نیاز ارائه تمکن مالی (13095 یورو در سال 2025) بوده و هزینه‌های سفر شامل بلیط هواپیما و در صورت نیاز اضافه بار می‌شود. از سوی دیگر، هزینه‌های اولیه زندگی در آلمان شامل هزینه محل اقامت، موادغذایی، حمل و نقل، سیم کارت و اینترنت، بیمه درمانی در آلمان و خریدهای ضروری دیگر است.

به صورت کلی، هزینه مهاجرت به آلمان به تومان به قیمت روز یورو و به روش مهاجرتی شما بستگی دارد. به عنوان مثال، اگر در نظر بگیریم شخصی با دلار 81 هزار تومانی قصد مهاجرت تحصیلی به آلمان را داشته باشد، ممکن است هزینه مهاجرت به آلمان برای این شخص حدودا 1 میلیارد و دویست میلیون تومان (یا بیشتر) خواهد شد. در نظر بگیرید که تحصیل در دانشگاه‌های دولتی آلمان رایگان است؛ اما شما باید هزینه تمکن مالی را همراه خود ببرید. در تصویر زیر هزینه‌های مهاجرت تحصیلی به آلمان در سال 2025 را با جزئیات بیشتری برای شما شرح داده‌ایم. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص به مقاله هزینه مهاجرت به آلمان مراجعه نمایید.
 

هزینه مهاجرت تحصیلی به آلمان

شرایط سنی مهاجرت به آلمان

مهاجرت به آلمان با هر سنی ممکن بوده و با توجه به روش مهاجرت شما متفاوت است. به عنوان مثال، معمولا دانشگاه‌ها و کالج‌های آلمان برای پذیرش دانشجویان محدودیت سنی خاصی قائل نیستند. اما سفارت آلمان در تهران به سن شما اهمیت می‌دهد. در جدول زیر یک نمای کلی از شرایط سنی مهاجرت به آلمان را آورده‌ایم؛ اما فراموش نکنید با توجه به شرایط و رزومه شما این شرایط می‌تواند تغییر کند. هرچه رزومه شما قوی‌تر باشد (سوابق تحصیلی و کاری خوب، انگیزه‌نامه قوی، سطح زبان آلمانی خوب و غیره) می‌تواند سن شما را جبران کند.
 

 شرایط سنی مهاجرت به آلمان
 

سخن آخر

آلمان از قدرتمندترین قطب‌های اقتصادی دنیا و مقصدی رویایی برای کسانیست که قصد دارند به کمک شغل، مهارت، کار و غیره مهاجرت کنند. آلمان با دانشگاه‌های فوق‌العاده در سطح اروپا و دنیا، اقتصاد مثال زدنی، طبیعت سرسبز، شهرهای قدیمی و فرهنگی غنی، به خوبی توانسته جایگاه خود را در لیست پرطرفدارترین کشورها برای مهاجرت محکم کند. در کنار تمامی این مزایا، هزینه زندگی در آلمان به نسبت امکاناتی که برای شهروندان خود فراهم می‌کند و همچنین در مقایسه با دیگر کشورهای اروپایی بسیار مناسب و مقرون به صرفه هستند. ما در مجموعه ویزالانر در تلاش هستیم اطلاعات لازم و کلی را برای مهاجرت به آلمان در اختیار شما قرار دهیم و در جهت پیش‌روی در این مسیر همراه شما باشیم. اگر مایلید شرایط خود را برای مهاجرت به آلمان بررسی کنید، با مشاوران و کارشناسان ما در ارتباط باشید.

مقالات مشابه مهاجرت به آلمان

© Copyright 2015-2023 zidex - All Rights Reserved - Develop by: zidex