s
تماس با لانر هلدینگ
فهرست عناوین

مرحله دوم؛ انتخاب مقطع تحصیلی

مقاطع سیستم آموزشی در کشور آلمان به صورت کلی شامل مدرسه، کالج، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا هستند. شما برای مقاطع کالج تا کارشناسی ارشد می‌توانید از خدمات ویزای تحصیلی ویزالانر استفاده کنید. کشور آلمان به علت امکانات و زیرساخت‌های باکیفیت آموزشی خومد هموراه مورد توجه دانشجویان بین المللی بوده‌است. در ادامه با ما همراه باشید تا به معرفی مقاطع آموزشی این کشور و شرایط کلی آن‌ها بپردازیم:

کالج در آلمان
تحصیلات پیش از دیپلم در آلمان 13 ساله و در ایران 12 ساله است. اگر شخصی متقاضی ورود به دانشگاه‌های آلمان در مقطع کارشناسی باشد، باید حتما مدرک معادل Abitur آلمان ارائه دهد. به همین دلیل، دولت آلمان در سراسر این کشور 32 کالج‌ مقدماتی بین المللی تاسیس کرده تا متقاضیان بتوانند در آن‌ها شرکت کرده و پس از اخذ مدرک معادل Abitur وارد دانشگاه شوند. در این میان، 7 کالج خصوصی بوده و بقیه دولتی هستند. معمولا کالج‌های دولتی از دانشجویان شهریه دریافت نمی‌کنند. اما دانشجویان موظف هستند هزینه خدمات دانشجویی را بپردازند (بین 80 تا 400 یورو). برای شرکت در کالج‌های خصوصی باید شهریه بپردازید (متفاوت بسته به هر کالج). همچنین، شما برای ورود به این کالج‌ها باید حتما مدرک دیپلم و حداقل سطح B1 زبان آلمانی ارائه داده و در آزمون ورودی شرکت کنید. در تمامی کالج‌های دولتی کلاس‌ها به زبان آلمانی هستند. برای اخذ اطلاعات کامل و دقیق درباره کالج در آلمان اینجا را کلیک کنید.

کارشناسی در آلمان
همانطور که گفتیم، برای ورود به مقطع کارشناسی باید ابتدا وارد کالج شوید. اما راه دیگری برای افرادی که قصد ندارند وارد کالج شوند نیز وجود دارد. این افراد می‌توانند ابتدا در یکی از دانشگاه‌های ایران در رشته مد نظر خود تحصیل کنند و پس از گذراندن 35 الی 40 واحد درسی، به آلمان مهاجرت کنند. شما برای تحصیل کارشناسی در دانشگاه‌های دولتی باید مدرک زبان آلمانی داشته باشید. دانشگاه‌های دولتی در ۱۵ ایالت از ۱۶ ایالت آلمان، فارغ از ملیت، هیچ‌گونه شهریه‌ای از دانشجویان دریافت نمی‌کنند و فقط یک هزینه ناچیز حدود 300 یورو می‌گیرند. فقط ایالت بادن-وورتمبرگ ۱۵۰۰ یورو در هر ترم از دانشجویان بین‌المللی (غیر اتحادیه اروپا) دریافت می‌کند.


کارشناسی ارشد در آلمان
پس از اخذ مدرک لیسانس، می‌توانید وارد مقطع فوق لیسانس در یکی از دانشگاه‌های آلمان شوید. نکته حائز اهمیت در رابطه با این مقطع این است که اکثر رشته‌های ارشد در دانشگاه‌های دولتی به زبان انگلیسی نیز ارائه می‌شوند. همچنین، بیشتر دانشگاه‌های دولتی همچنان بدون شهریه هستند.
برای تحصیل کارشناسی ارشد در آلمان، چهار نوع دانشگاه وجود دارد:

  • دانشگاه‌های تحقیقاتی: این دانشگاه‌ها امکانات و تخصص‌های آکادمیک را برای اعطای مدرک‌هایی مانند کارشناسی ارشد و دکتری ارائه می‌دهند و اکثراً به عنوان دانشگاه‌های دولتی شناخته می‌شوند.
  • دانشگاه‌های فنی: این دسته از دانشگاه‌ها به علوم فناوری و مهندسی تمرکز دارند و زیرگروهی از دانشگاه‌های تحقیقاتی هستند.
  • دانشکده‌های علوم کاربردی یا هوخشوله: این دانشگاه‌ها بر مهندسی، بازرگانی و علوم اجتماعی تمرکز دارند و در بیشتر موارد، با سازمان‌های حرفه‌ای یا تجاری نیز مرتبط هستند.
  • دانشکده‌های هنر، سینما و موسیقی: این دانشگاه‌ها در آموزش موضوعات مرتبط با هنر فعالیت دارند. آنها می‌توانند به دانشگاه‌های تحقیقاتی و همچنین، دانشگاه‌های علمی کاربردی، تعلق داشته باشند. البته برخی از این دانشگاه‌ها به‌صورت مستقل، فعالیت می‌کنند.

چه رشته‌ای و در کدام دانشگاه‌ها؟
برای یافتن رشته مورد نظر خود بهتر است به سایت‌های مرجع و معتبر مثل:
  1. وب سایت mygermanuniversity
  2. وب سایت study-in-germany.de
  3. وب سایت DAAD
  4. وب سایت studycheck.de

ارشد مجدد یا دکتری؟
یکی از پرسش‌های مهم در زمان شروع به اپلای برای دانشجویانی که مدرک کارشناسی ارشد خود را در ایران گرفته‌اند، انتخاب بین ادامه تحصیل در مقطع دکترا و یا مجددا تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد است.
مسیر دکترا احتمالا آینده کاری شما را با محیط‌‌های آکادمیک گره می‌زند. مثل: تحصیل، تدریس، کار های تحقیقاتی و تالیف. شما با گرفتن مدرک دکترا برای خیلی از فرصت‌های شغلی Over Qualify شده و موقعیت‌های کاریتان محدودتر خواهد شد. البته که درصورت پیدا کردن شغل سطح درآمد شما نیز بالاتر خواهد رفت. این درحالیست که معمولاً فارغ‌التحصیلان لیسانس و ارشد بیشتر به فعالیت‌‌های عملیاتی پرداخته و سریعتر وارد صنعت می‌شوند.
علاوه بر این پروسه مهاجرتی برای تحصیل مجدد در مقطع ارشد معمولاً برای اکثر افراد هموارتر از دکتراست. مقطع دکترا در تمام دنیا از جمله آلمان به عنوان یک شغل شناخته می‌شود، به همین علت به اکثر دانشجویان این مقطع فاند و یا اسکالرشیپ تعلق می‌گیرد. حتی خیلی از دانشجویان این مقطع مستقیما با دانشگاه قرارداد امضا کرده و ویزای کاری دریافت می‌کنند. (به شرط آنکه میزان فاند شما برابر یا بیشتر از تمکن مالی تعیین شده از طرف دولت آلمان باشد)

مقطع دکترا در آلمان
اولین و شاید مهم‌ترین قدم برای گرفتن پذیرش در مقطع دکترا، پیدا کردن پوزیشن مناسب است. برای شروع این پروسه باید اساتیدی را پیدا کنید که در زمینه رشته تحصیلی شما فعالیت داشته و به دنبال افرادی هستند در زمینه تدریس و انجام پروژه‌های تحقیقاتی ماهر هستند. برای گرفتن پذیرش و فاند در مقطع دکترا چند مسئله مهم وجود دارند که شانس شما برای به دست آوردن اون پوزیشن را بالاتر می‌برد.
  • داشتن معدل بالا در مقاطع تحصیلی قبلی
  • داشتن مقاله‌ و سوابق پژوهشی مرتبط با رشته مورد نظر
  • داشتن ارتباطات قوی
  • پشتکار بالا برای پیدا کردن پوزیشن مناسب
نکته: گرفتن پذیرش به زبان انگلیسی در مقطع دکترا به مراتب راحت‌تر از سایر مقاطع است. چون میزان تحقیقات در این مقطع بیشتر از یادگیری واحدهای جدید است.

© Copyright 2015-2023 zidex - All Rights Reserved - Develop by: zidex